Presenteren in 2 dagen Vrijmoedig Spreken

Slapeloze nachten voor je presentatie? Kom een nachtje bij ons slapen…

Tweedaagse training met Froukje Weidema, Frank Kouws en Anne Spies.

Daar sta je: op het podium, je beide benen stevig op de vloer. Met rustige ogen kijk je naar je publiek. Je publiek kijkt naar jou. Je voelt dat ze je het beste gunnen.

Aha! Een spannende, uitdagende vraag uit het publiek! Je houdt oogcontact met de vraagsteller terwijl je rustig je positie zoekt, je ademhaling voelt. Jij hebt geen haast. Je maakt een kwinkslag, je voelt hoe jij en je publiek ontspannen. Gedecideerd beantwoord je de vraag naar beste vermogens.

Is dit je verlangen maar lijkt het je onbereikbaar?

Welnee! Spies&Spreken biedt in samenwerking met Frank Kouws en Froukje Weidema een unieke tweedaagse waarin ALLE aspecten van spreken voor en met groepen aan de orde komen.

Onze insteek & jouw geruststellende conclusie aan het eind van deze training:

 Wat je zegt ben je zelf!

Een greep uit het programma

Dag één

·         Spreken | pitchen  voor de groep 

·         Spreken zonder franje

·         Verbinding met je publiek

·         Storytelling

·         Speechen bij kaarslicht

Dag twee

·         Houding | beweging

·         Adem | stem

·         Portretten (fotografie Frank Kouws)

·         Struikelblokken bij het spreken 

·         Drie minuten presentaties 

Wie?

Voor wie bibbert bij het idee van spreken voor/met publiek, slapeloze nachten heeft bij het idee te moeten presenteren & bang is om door de mand te vallen, tot aan iedereen die wil ervaren hoe heerlijk het is om ontspannen & helder te spreken in of voor gezelschappen.

Hoe?

We doen, experimenteren, ervaren, sturen bij. De trainers gebruiken werkvormen vanuit haptonomie, logopedie, theater, dialoog, NLP. Soms werken we plenair, soms in subgroepen, soms met opnames om je eigen ontwikkeling terug te zien. En je krijgt feedback: heel veel feedback.

Praktische informatie

Data 2017:  27 & 28 oktober

Locatie: de Poort, Biesseltsebaan 34, 6561 KC Groesbeek (nabij Nijmegen)

Kosten: particulier 875,- excl BTW; zakelijk tarief 1.045,- excl BTW

Gelet op de aard en de programmatijden van de training bevelen we van harte aan te overnachten op de locatie. Boek je kamer eenvoudig via: www.depoort.org

Aanmelden? Dat kan! Boek je plek via info@spiesenspreken.nl.

Let op! Er is plaats voor maximaal 16 deelnemers per training. We plaatsen je op een wachtlijst wanneer het maximum van 16 wordt overschreden.

Flyer Vrijmoedig Spreken

Trainers:

Frank Kouws houdt van kijken. Hij kijkt al zijn hele leven, heeft er zelfs zijn beroep van gemaakt.

Frank woonde in Antwerpen en Milaan waar hij als fotograaf werkte in de mode en design. 25 jaar veranderden ‘kijken’ in ‘zien’. Frank maakt meesterlijke portretten.

‘Kijken’ is ook een manier om anderen op afstand te houden. Het is veilig achter de camera: vóór de lens is het veel spannender. Frank ontwikkelde een bijzonder talent om mensen ontspannen voor de camera te brengen. Hij verzilverde en verfijnde dit talent in een studie haptonomie.

Met deze studie verbreedde Frank zijn horizon: T’ai Chi, meditatie, expressieoefeningen (stembevrijding, zang,  dans) en allerlei vormen van lichaamswerk en lichaamsgerichte therapie. Met al deze bagage begeleidt Frank groepen op het gebied van ontwikkeling en zelfrealisatie.

Frank kijkt kritisch en luistert aandachtig. Zachtmoedig en meegaand geeft hij je de ruimte om meer van jezelf te laten zien.

Frank is dol op lekker eten! Hij is langeafstandszwemmer. Hij speelt graag in het water én met vuur.  Frank studeert, werkt en is vader van twee dochters.

Froukje Weidema houdt van taal en hoe mensen zichzelf laten doorklinken in wat ze zeggen.

Froukje is specialist op het gebied van dialoog en gespreksvoering. Sinds 2008 werkt ze als ethicus, onderzoeker, docent, spreker en senior gespreksleider/trainer moreel beraad (gestructureerde ethische reflectie). In 2014 promoveerde ze op haar proefschrift ‘Dialoog in Bedrijf’. Voor RetourPeilen, haar eigen bureau voor dialoogtrainingen, ontwikkelt ze dialoogworkshops voor bedrijven en teams.

Karakteristiek is de manier waarop Froukje ieders’ manier van spreken fileert. Lichtvoetig, waarderend, scherp en met discipline legt ze bloot hoe je spreekt en wat dat doet in een gesprek.

Tegelijk maakt ze verbindingen tussen je taal en wat je daarmee over jezelf laat zien. Dat zijn mooie ankers om te benutten als je spreekt voor/met anderen!

Froukje kent vele liefdes. Bijvoorbeeld & vooral haar gezin. Lange wandelingen, stilte, fietsen, de geur van het bos in de herfst, de Canto Ostinato en de dans zijn zomaar wat grepen uit haar hart. Een openhartig, helder en congruent sprekende Ander voegt zich daar gemakkelijk aan toe: welkom!

Anne Spies spreekt graag en waardeert ook de kwaliteit van de stilte.

Anne is presentatiecoach en vanaf 2006 eigenaar van Spies&Spreken. Met haar theater- en logopedieachtergrond begeleidt ze sprekers door middel van coaching en training.

Anne danst, spreekt, zingt, fietst, beweegt, inspireert, is scherp en positief. Een trainingsdag met haar is intensief. Deelnemers krijgen aandacht en alle ruimte om te oefenen.

Met geduld en herhaling gaat Anne net zo lang door tot haar deelnemers voelen en ervaren hoe ze ánders – dichter bij zichzelf – durven te spreken. Ze kijkt, luistert en geeft heldere opbouwende feedback.

Werken met Anne betekent verbondenheid met jezelf en met je toehoorders.

Anne doet voor, bemoedigt, houdt het lichtvoetig. Voor iedereen die helder en comfortabel  wil spreken, voor mensen die het ronduit eng vinden om voor groepen te spreken is Anne een op maat gemaakte naaste!

Anne woont in Nijmegen en is moeder van drie kinderen.