Spreken in het openbaar

Krijg je een brok in de keel, bij de gedachte aan spreken in het openbaar? Dit hoeft niet, want je kunt het leren! Spies & Spreken helpt je daarbij. Of het nu gaat om een openbare lezing, een belangrijke bedrijfspresentatie of een rede voor de media. Wij helpen je goed en duidelijk te spreken. Jezelf of je zaak overtuigend te presenteren. Belangrijk daarbij is dat je natuurlijk en authentiek overkomt. Geen overduidelijk gebruik van trucjes. Geen geforceerd of onnatuurlijke presentatie. Dat leidt alleen maar af van het doel dat jij wilt bereiken:  jouw verhaal vertellen. En Spies & Spreken begeleidt je daarbij.

Spreken met vertrouwen

Spreken in het openbaar: ook jij kunt het! De sleutel heb je zelf in handen. Spies & Spreken leert je naar jezelf te kijken en aan jezelf te werken. Omdat iedereen anders is, werken wij met een benadering die specifiek bij jou past. Voor iedereen geldt dat een goed en effectief spreken alleen mogelijk is door een gedegen voorbereiding. Samen met jou werken we aan je tekst en aan je vermogen om daarin rust en structuur aan te brengen. Door (samen) veel te oefenen, kun je daarna je presentatie verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan je houding, je articulatie of de interactie met je publiek. Door de oefeningen leer je je tekst met zelfvertrouwen  uitspreken. Daarmee verbeter je ook je stijl en uitstraling.

Om goed te kunnen spreken in het openbaar, biedt Spies & Spreken je specifieke vormen van coaching aan. Denk bijvoorbeeld aan individuele coaching voor belangrijke toespraken. Of coaching  bij redes op begrafenissen of bruiloften. Spies & Spreken coacht ook mensen met grote spreekangst. In onze trainingen richten we ons op speciale groepen. We geven trainingen aan mensen in topposities, aan rechters in de rechtszaal of promovendi. Voor mensen die met de media te maken hebben, is er een mediatraining en presentatietraining. De basis voor een goede presentatie leer je in onze training ‘Presenteren in een dag’. In onze workshops leren scholieren en studenten zichzelf goed te presenteren. En in de workshop ‘Presenteren en pitchen’ leer je hoe je jezelf in slechts enkele minuten krachtig en helder presenteert.

Wilt u meer weten over Spies & Spreken? U aanmelden voor een workshop? Of heeft u een andere vraag, neem dan contact met ons op.