Presenteren

Presenteren op een congres, promotie, begrafenis of oratie

Spreken is persoonlijk en kan voor de één lastiger zijn dan voor de ander. Individueel oefenen is dan ook de meest efficiënte wijze om goed te worden in presenteren. Spies & Spreken geeft coaching en begeleiding aan iedereen die zich wil verbeteren in het geven van presentaties en toespraken. Bijvoorbeeld een burgemeester of docent die wil weten hoe hij of zij spreekt tijdens een college. Of iemand die voor het eerst op televisie komt en hierbij moet spreken. Of iemand die op een begrafenis moet spreken en het lastig vindt te spreken wanneer hij of zij emotioneel verwacht te worden. Bij al dit soort situaties kan het uitkomst bieden eens een training bij Spies & Spreken te volgen en aan de slag te gaan met je presentatie-vaardigheden.

Er zijn online veel tips en tricks te vinden om je spreekvaardigheden te verbeteren, maar de praktijk heeft ons geleerd dat het altijd beter is om veel te oefenen. Spreken in het openbaar is een belangrijke vaardigheid en daarom is het belangrijk dat je hier op een juiste wijze mee aan de slag gaat. Zowel privé als op je werk komt het voor dat je weleens je verhaal voor een groot publiek moet houden en door onder het toeziende oog van een expert te oefenen kun je ervoor zorgen dat mensen onder de indruk zijn van jouw presentatie. Anne kan, door haar jarenlange ervaring op dit gebied, namelijk direct zien waar jouw sterktes liggen, maar ook wat jouw verbeterpunten zijn.

Anne Spies coacht & geeft je vertrouwen bij presenteren

Hoe kan Spies & Spreken jou helpen bij je presentatie en spreekvaardigheden? Onze expert in presenteren Anne Spies is betrokken bij de voorbereidingen, het oefenen en kan zelfs helpen bij het schrijven van de speech of (delen van) de presentatie overnemen als dit nodig blijkt te zijn. Aan welke aspecten we werken, ligt geheel aan jouw wensen en behoeften bij het presenteren.

Tijdens de voorbereiding bekijken we alle aspecten van de presentatie of toespraak. Wat doe je aan, hoe stel je je op ten opzichte van het publiek, hoe kijk je en waar let je op? Wat zeg je wel, wat kun je beter niet zeggen, wat bewaar je tot het einde en hoe kun je spelen met pauzes? Tijdens de voorbereiding oefenen we samen en nemen we deze oefensessie op zodat we de opname samen terug kunnen kijken. Bij het terugkijken bespreken we samen waar we nog verbeterpunten zien om ervoor te zorgen dat je hierna vol zelfvertrouwen kan presenteren.

Het is, behalve oefenen, dus ook mogelijk dat Anne je helpt bij het creëren van de speech, presentatie of toespraak. Dit kan uitkomst bieden wanneer je niet precies weet hoe je iets wilt verwoorden of wat een juiste structuur is in het verhaal dat je wilt overbrengen. Hierbij zal eerst besproken worden welke punten er zeker in het verhaal voor moeten komen en wat jouw verdere wensen zijn voor de toespraak of presentatie. Zo kan Anne Spies je ondersteunen in het schrijven van een origineel, boeiend en persoonlijk verhaal wat je hierna met plezier zult presenteren.

Wij streven ernaar je niet alleen met één presentatie te helpen, maar er ook voor te zorgen dat je altijd met vol vertrouwen je verhaal kunt doen. Met de ondersteuning van Anne durf je meer. Je kijkt met meer lef de zaal in en durft van het gebaande pad af te wijken. Je krijgt meer zelfvertrouwen en gaat het misschien zelfs leuk vinden in de aandacht te staan tijdens een presentatie. Zelfs wanneer presenteren je totaal niet goed af gaat, zorgt Anne ervoor dat je niet meer met tegenzin presenteert en zo met overtuiging je verhaal kunt doen.

Presenteren bij Spies & Spreken

Onder het kopje ‘Wat’ in ons menu vind je het trainingsaanbod van Spies & Spreken op het gebied van presenteren. Zo hebben we trainingen specifiek gericht op promovendi, spreken in de rechtszaal, presenteren met een PowerPointpresentatie of mediatraining. Maar hiernaast hebben we ook nog veel andere trainingen die zeer behulpzaam kunnen zijn. Spies & Spreken organiseert ook regelmatig evenementen waar je gewoon bij aan kunt sluiten door je hiervoor op te geven. Neem eens een kijkje in onze kalender door in het menu op ‘Wanneer’ te klikken, hier staat namelijk een laatste overzicht van de komende evenementen op het gebied van presenteren.

Heb je, na het lezen van deze tekst, toch nog vragen over één van onze diensten of wil je gewoon meer informatie? Neem dan gerust en geheel vrijblijvend contact met ons op.