Presenteren en promoveren

Een unieke presentatietraining voor promovendi

De dissertatie is af, de manuscriptcommissie heeft haar goedkeuring gegeven. De datum voor de promotie staat vast en de uitnodigingen zijn de deur uit. Maar nu krijg je toch langzaam aan de kriebels over je presentatie bij de promotie. Hoe zet ik mijn lekenpraatje in elkaar? Wie kijk ik dan aan en wie niet? Wat doe ik als ik het antwoord op een vraag echt niet weet, als de vraag onduidelijk is, of als de vraag twee of drie subvragen bevat? Spies&Spreken helpt je je promotie met een gerust hart tegemoet te zien. In anderhalve dag nemen we de hele promotie en alle aspecten van de verdediging door. Bij deze training is een hoogleraar betrokken die één dagdeel met de groep gaat oefenen in lastige vragen.

Brochure Promoveren 2017

Wat?

Anne Spies en hoogleraar Steven Bartels laten je zien, ervaren en heel veel oefenen met het overtuigend en begrijpelijk presenteren van je lekenpraatje. Je leert spreken en presenteren in je eigen stijl en vertrouwen te hebben in je eigen verhaal over jouw onderzoek. Je leert de vragen van de commissie overtuigend en trefzeker te beantwoorden en om te gaan met lastige vragen waar je het antwoord niet goed op weet of die je niet goed begrijpt. Daarnaast vertellen we je vanzelfsprekend alles over het omgaan met de tradities en de mores bij een promotie.

Voor wie?

Promovendi van alle faculteiten en universiteiten van wie het manuscript af is.

Hoe?

In een kleine groep van maximaal 4 promovendi gaan we twee dagen intensief met elkaar aan de slag. Grondig, praktisch en persoonlijk. Positief, opbouwend en respectvol naar elkaar. Jouw leerdoelen staan centraal. Je krijgt eerlijke en oprechte feedback. Je wordt je bewust van jouw houding  en manier van spreken en presenteren. We oefenen, oefenen en oefenen, filmen je presentatie en kijken die steeds weer terug. Je leert van en laat je inspireren door andere promovendi uit totaal andere disciplines.

Let op: we werken met maximaal drie deelnemers per groep!

Programma
Dag 1: Intensieve voorbereidende training en coaching met Anne Spies
Dag 2: Het oefenen van de praktijk met hoogleraar Steven Bartels en Anne Spies

Wie?

Anne Spies en hoogleraar Steven Bartels zullen met veel plezier deze training verzorgen. Anne en Steven zijn uitstekend op elkaar ingespeeld, vullen elkaar moeiteloos aan en vinden het allebei vreselijk leuk om mensen te coachen in het spreken.

Wanneer?

najaarstraining:
26 oktober 2017 van 9.00 uur – 13.00 uur
en 7 november 2017 van 15.00-22.00 uur

Meld je aan voor deze training via ons aanmeldformulier.

Waar?       

De Glasfabriek, Daalsedwarsweg 16, Nijmegen

Investering?

De kosten voor Presenteren en Promoveren zijn €855,- per persoon. (excl. btw)

Wil je meer weten over de training? Klik hier voor meer informatie: Brochure Promoveren 2017

Spies&Spreken biedt ook interactieve workshops voor grotere groepen.
Meer informatie: Korte Interactieve workshop Presenteren en promoveren

Reacties van deelnemers:

“Anne Spies heeft het talent om met behulp van eenvoudige, bruikbare tips en trucs je presentatievaardigheden in één dagdeel naar een hoger niveau te tillen.
Een leerzame workshop in een rustige omgeving met snel resultaat, niet alleen bruikbaar voor promoties maar ook voor andere presentaties. Een aanrader!”
Sabine Francken, kinderarts, Radboudumc, Nijmegen

“Heerlijk om in zo’n warme veilige omgeving, het vuur aan de schenen gelegd te krijgen. Mooie opzet en mooie animo”. Stefanie Henriet, kinderarts, Radboudumc, Nijmegen

 “De training “Presenteren en Promoveren” heeft me enorm geholpen in zowel het verbeteren van mijn presentatietechnieken als in de voorbereidingen op de verdediging van mijn proefschrift. Hoe zet je een lekenpraatje op? Hoe presenteer je dit? Ben je je bewust van je uitstraling en je houding? Wat zijn je valkuilen? Hoe beantwoord je de vragen van de commissie? Hoe hou je je zenuwen in bedwang? Allemaal vragen waar in de workshop aan wordt gewerkt. Het is intensief, maar het resultaat mag er absoluut zijn en Anne is een fijne coach om mee te werken. Gesterkt met presentatietips- en vaardigheden en een gedegen voorbereiding ga ik vol enthousiasme mijn proefschrift verdedigen binnenkort!” Nicole Lucassen, Erasmus Universiteit

“Voorafgaand aan de verdediging van mijn proefschrift heb ik bij Anne de training ‘Presenteren & Promoveren’ gevolgd. Anne is een erg goede trainer met een deskundige en persoonlijke aanpak. Ze is enthousiast, betrokken en sensitief en stemt haar adviezen goed af op degene die ze voor zich heeft. Ze heeft een scherpe blik met oog voor detail en slaagt erin om je leerpunten op een hele constructieve manier te verwoorden. Ze is erg goed in het scheppen van prettige sfeer en daarmee een veilig leerklimaat. Dankzij Anne’s tips kijk ik terug op een geslaagde en prettige verdediging van mijn proefschrift. De training “Presenteren & Promoveren” is een absolute aanrader voor alle promovendi die op het punt staan hun proefschrift te gaan verdedigen. Hartelijke groet, Inge” Inge Mutsaers – Researcher at Radboud University Nijmegen

“Een spoed-interventie van één dagdeel met Anne in voorbereiding op mijn promotie werd een soort spreekwoordelijke herrijzenis van de Feniks uit haar eigen as. Overdreven? Tuurlijk! Maar gelet op het feit dat mijn proefpromotie zo onovertroffen slecht was, kwam ik dan ook van ver. Uiteindelijk was ik in staat om rustig, helder en aanwezig mijn promotie te doen én daar nota bene van te genieten. Boven alles was ik in staat om mijn eigenheid te behouden in dat plechtige moment. Met name dáár ben ik ontzettend blij mee, trots op, en dus: dankbaar voor! Promoveren leuk?! Ja hoor: wel als je eerst bij Anne bent geweest! ;)” Froukje Weidema – Project manager National Network on Clinical Ethics at VU medisch centrum