Over Anne Spies

Anne Spies spreekt graag, maar kent ook de kwaliteit van stilte.

Ze is presentatiecoach en sinds 2006 eigenaar van het Nederlandse trainingsbureau Spies&Spreken. Met haar theater- en logopedieachtergrond, die ze op natuurlijke wijze vervlecht in haar werk, begeleidt ze al jaren sprekers door middel van training en coaching.

Anne danst, spreekt, zingt, fietst, loopt hard, beweegt, inspireert, is scherp en positief. Een trainingsdag met haar is intensief en hard werken. De groepen zijn bij voorkeur klein. Daardoor krijgen de deelnemers alle ruimte om veel te oefenen. Met geduld en herhaling gaat Anne net zo lang door tot haar deelnemers gaan voelen en ervaren hoe ze anders – dichter bij zichzelf – durven gaan spreken. Ze kijkt, luistert en geeft heldere, opbouwende feedback.

Werken met Anne betekent verbondenheid met jezelf en met je gehoor. Vrijuit leren spreken, met aandacht voor je stem, melodie, volume en houding, afgewisseld met levendige praktijkvoorbeelden en een beetje theorie.

Anne doet voor, bemoedigt, houdt het lichtvoetig en gebruikt theatertechnieken die verfrissend, vernieuwend en helder zijn. Anne kent de academische wereld vanbinnen en vanbuiten. De afgelopen jaren trainde ze vooral veel academici, artsen, paramedici, onderzoekers, bestuurders en juristen in binnen- en buitenland. Voorts coacht ze iedereen die beter, helderder en comfortabeler wil leren spreken of mensen die het ronduit eng vinden om voor groepen te spreken.

Spies&Spreken bestaat inmiddels tien jaar en is een klein Nederlands trainingsbureau op het gebied van presentatie. We werken vanuit een oude glasfabriek in Nijmegen. Anne werkt graag samen met andere professionals in binnen- en buitenland.Janneke Bronk heeft de leiding over het secretariaat en Patty Gerrits en Nienke ten Cate ondersteunen met hun vakkennis op gebied van marketing en PR.

Anne’s droom om te werken met een grote zwerm vrienden is uitgekomen, inmiddels zijn er waardevolle samenwerkingen ontstaan met talentvolle senior trainers. Met allen heeft Anne ook een vriendschappelijke band.

Een aantal voorbeelden hiervan:

Mediatraining met Marije Alma (journalist – voorheen de nos) en Machteld Kooij.

Training voor promovendi (individueel of in groepsverband) in verband met hun verdediging

en

Oratietraining voor hoogleraren op weg naar hun oratie. Deze beide trainingen worden gegeven in samenwerking met prof. mr. Steven Bartels (decaan van de juridische faculteit van de Radboud Universiteit in Nijmegen).

Rechtbanktraining (pleittraining voor advocaten en spreken voor rechters) samen met mr. Alexa Gratama, rechter en mediator.

Rechtbanktraining samen met hoogleraar Frans Koenraadt (forensische psychiatrie en psychologie) in tbs-klinieken (getuigentraining van psychologen en psychiaters).

Sprekende Congressen – sprekers voorbereiden op hun presentaties samen met Geert Lamers en Bart Spijkerboer

Vrijmoedig Spreken – met Froukje Weidema en Frank Kouws – een 360 graden presentatie training van 2 dagen 

Bezield Spreken – masterclass – samen met Arjan Broers oefenen in het spreken en verhalen vertellen

Communicatietrainingen samen met Nanja Mol

Nieuwsgierig geworden wat Anne en de zwerm voor jou of jouw organisatie kan betekenen? Kijk op: www.spiesenspreken.nl.