Mediatraining

Heb je op je werk of in je dagelijkse leven veel te maken met de media en roept dat grote spanningen op? Dat is onnodig, want Spies & Spreken kan je hierbij helpen. Wij geven je een gedegen mediatraining waar je echt iets aan hebt. Daarin leer je met de diverse media om te gaan en jezelf goed te presenteren tijdens een media-optreden. In deze korte, krachtige en praktische training laten wij je voorbeelden uit de praktijk zien om deze hierna samen met de theorie te kunnen bespreken. Door veel te oefenen leer je niet alleen nieuwe vaardigheden aan, je leert ook oude belemmerende gewoonten af.

Het feit dat de mediatraining met meerdere mensen is, geeft je de kans om te leren door naar anderen te kijken of met anderen samen te oefenen. Hiernaast nemen we alles ook op tijdens het oefenen, zodat we je optreden hierna kunnen terugkijken en je inzicht krijgt in je sterke punten en verbeterpunten.  Aan het eind van de training kun je een kort interview geven en ken je een aantal slimme trucs om om te gaan met lastige journalisten, onverwachte interviews en media-optredens waarbij je eerder niet zo sterk in de schoenen stond.

Mediatraining, waarom zo belangrijk?

De pers of media spelen een grote rol in de vorming van jouw imago, of het imago van je bedrijf. Daarom moet je als woordvoerder altijd een antwoord klaar hebben wanneer er kans is op een interview. Hoewel een mediatraining altijd spannend blijft en de pers er altijd op uit is lastige vragen te stellen, is het zeker mogelijk je goed voor te bereiden op een media-optreden. De juiste mediatraining en begeleiding zorgen ervoor dat je met een gerust hart de pers te woord kan staan en hiermee op een juiste wijze representatief kan zijn voor je bedrijf. Zo kom je niet alleen zelf goed over, maar komt het bedrijf dat je representeert ook goed uit de verf.

Een mediatraining wordt gedefinieerd als een cursus die gericht is op het verbeteren van iemands optreden in de media en tegen de pers. Tijdens deze training wordt er gewerkt aan zowel de inhoud als de vorm van de communicatie. Belangrijke punten die sowieso langs komen tijdens de mediatraining zijn het beantwoorden van lastige vragen, de lichaamstaal, zelfverzekerd overkomen en het duidelijk formuleren van een boodschap. Vooral in de media is het belangrijk dat de boodschap overkomt zoals je deze bedoelt hebt en dat dit op een overtuigende wijze gebeurd.

Mediatraining door professionals

In onze mediatraining gaan we in op de juiste details. Hoe sta je de media te woord? Wat zijn hierbij de belangrijkste do ’s en dont’s? Mag je vragen weigeren? Praat je overdreven rustig of laat je je enthousiasme blijken? Leid jij het gesprek of de interviewer? Kijk je naar de camera of naar de interviewer? Welke kleding en welke mimiek passen in deze situatie? Al deze vragen, en méér, komen voorbij in de training. Tijdens onze mediatraining zorgen we ervoor dat iedereen ruimschoots aan bod komt.

De mediatrainingen bij Spies & Spreken worden gegeven door een journaliste met jarenlange ervaring bij de NOS. Zij kent het vak door en door en zal je verrassen met haar unieke aanpak. Zo komt zij met zeer gerichte en brutale vragen en vraagt dan door. Zij weet je te prikkelen en tegelijkertijd te dwingen tot het geven van een antwoord. Zo leer je op een professionele wijze snel en adequaat te reageren op lastige vragen of spontane interviews. Met deze aanpak kom je samen met onze journaliste tot de kern: hoe kan ik in juiste interactie met journalisten de media gebruiken om mijn zaak goed voor het voetlicht te brengen? Een mediatraining van Spies & Spreken is een ijzersterke basis voor ieder mediaoptreden.

Spies & Spreken levert graag maatwerk. Daarom vragen wij je om speciale wensen of ideeën van te voren met ons door te nemen,  zodat wij ons programma daarop kunnen afstemmen. Zo zorgen we ervoor dat je verwachtingen voor onze mediatraining uitkomen en je weggaat met de kennis en vaardigheden waar je op had gehoopt. Na afloop krijg je van ons ook nog een handig Spies & Spreken-pakketje vol kaarten met handige tips en mediaregels.

Op een goede en effectieve manier omgaan met de media, dat is waar we naar streven in onze mediatraining. De mediatraining van Spies & Spreken biedt je de juiste handvaten en bereidt je voor op wat je kunt verwachten.

Ben je geïnteresseerd of nieuwsgierig naar onze mediatrainingen? Klik dan hier om naar onze dienstpagina mediatraining te gaan of neem vrijblijvend contact met ons op.